Fehérváron családi ház eladó
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Legfrissebb a fórumban

Aida musical

Pikk: Évvégi mindenjót kíván az IORO képviseletében is, Pikk :)   »  
(péntek, 16:55)

Filmek: mozi és tévé

Miklós: Nahát, a "mi" Orsink nyerte meg a Barátság mozi játékán a bérletet, gratulálok! :)   »  
(csütörtök, 21:10)

Színház és színjátszás

zoli4: No, megtöröm a csendet! Tegnap voltam 3:1 a szerelem javára előadáson. Mondjuk lehetett volna o...   »  
(szombat, 17:55)

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

„Mennyi könyv – és mind a miénk lehet!”

2013. június 06., 22:10 [fehervar.net] L. M.

Hatalmas vastaps fogadta a 84. Ünnepi Könyvhetet és a 12. Gyermekkönyvnapokat megnyitó Csukás Istvánt ma délelőtt a fehérvári Városház téren.

"Mennyi könyv - és mind a miénk lehet!" - mondta a népszerű Kossuth-díjas író, költő, aki szerint az olvasás játék és szórakozás, és megnyitóbeszédét is eme könnyedség jegyében mondta el. Az országos megnyitó zárásaként az első Vajda János-díjat is átadták Szegedi Kovács Györgynek.

1989 után most először volt vidéken a Könyvhét országos megnyitója. A pavilonokban már folyik az árusítás, a Vörösmarty Mihály Könyvtár standján a kölcsönzés és az ingyenes beiratkozás is. Szinte valamennyi pavilonnál találunk kedvezményes áron kínált könyveket az ünnepre megjelent kötetek mellett. A június 13-ig tartó könyvhét idején rendezik meg az első Réber László konferenciát, Janikovszky Éva emlékkiállítás is nyílik, és felavatják Weöres Sándor domborművét a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületénél. Az irodalmi rendezvénysorozatot koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok színesítik, és a Vörösmarty Mihály Könyvtár idén is megrendezi a Könyvtári Éjszakát.Kapcsolódó anyagok: