Fehérváron családi ház eladó
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Legfrissebb a fórumban

Aida musical

Pikk: Évvégi mindenjót kíván az IORO képviseletében is, Pikk :)   »  
(péntek, 16:55)

Filmek: mozi és tévé

Miklós: Nahát, a "mi" Orsink nyerte meg a Barátság mozi játékán a bérletet, gratulálok! :)   »  
(csütörtök, 21:10)

Színház és színjátszás

zoli4: No, megtöröm a csendet! Tegnap voltam 3:1 a szerelem javára előadáson. Mondjuk lehetett volna o...   »  
(szombat, 17:55)

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Keller János pakkot kapott

2013. december 07., 17:20 [fehervar.net] L. M.

A csomagban nem elemózsia volt, mint Nyilas Misi esetében, hanem a Légy jó mindhalálig szövegkönyve és kottái: a Veszprémi Petőfi Színház felkérte a Vörösmarty Színház művészét egy fontos, énekes szerepre a teátrum rövidesen bemutatandó musicaljében.


Keller János

Móricz Zsigmond, Kocsák Tibor és - a közelmúltban elhunyt - Miklós Tibor népszerű musicaljét Tóth Loon rendezésében december 20-án mutatja be a veszprémi teátrum, így Keller Jánosnak nincs sok ideje a szerep megtanulására.

- A két direktor, Szikora János és Oberfrank Pál nagyon gyorsan megegyezett egymással, így gőzerővel nekifogtam tanulni Török János szerepét és dalait Veszprémben - meséli Keller János, aki közben fehérvári önálló estjének harmadik előadására is készül. - Ebben a musicalben kivételesen "gonosz" karaktert alakítok, hiszen Török János az, aki... Nos, nem, ezt inkább mégsem árulom el, hátha nem mindenki ismeri Móricz klasszikus regényét és a belőle készült, 1991-ben Debrecenben bemutatott, és azóta a hazai színházakban mindenütt nagy sikerrel játszott musicalt. A veszprémi bemutató egyik érdekessége számomra, hogy első csemetéje megszületése után ebben a produkcióban tér vissza a színpadra Szűcs Krisztina, akivel Fehérváron rengeteget játszottam együtt, és Veszprémben is dolgoztam már.

Keller Jánosnak most ugyan van majdnem két hete, hogy felkészüljön a szerepre, ám a legemlékezetesebb, "darabmentő" beugrása 2008-ban volt Veszprémben, amikor a Legyetek jók, ha tudtok! című darab főszerepébe mindössze másfél órás próba (!) után ugrott be, óriási sikerrel: bravúrosan alakította Cirifischio szerepét, amelyet hat évvel korábban Fehérváron is játszott. A közönség és kollégái akkor vastapssal jutalmazták Keller János teljesítményét - és vastapsban várhatóan most sem lesz hiány.

Kapcsolódó anyagok: