Fehérváron családi ház eladó
2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Legfrissebb a fórumban

Aida musical

Pikk: Évvégi mindenjót kíván az IORO képviseletében is, Pikk :)   »  
(péntek, 16:55)

Filmek: mozi és tévé

Miklós: Nahát, a "mi" Orsink nyerte meg a Barátság mozi játékán a bérletet, gratulálok! :)   »  
(csütörtök, 21:10)

Színház és színjátszás

zoli4: No, megtöröm a csendet! Tegnap voltam 3:1 a szerelem javára előadáson. Mondjuk lehetett volna o...   »  
(szombat, 17:55)

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Talált terek

2014. március 01., 20:17 [fehervar.net] G. I.

Nádor Tibor festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Pelikán Galériában. A március 28-ig látogatható tárlatot és az alkotót Jász Attila költő, az Új Forrás főszerkesztője ajánlotta a közönség figyelmébe.

Nádor Tibor 1967-ben született Budapesten. 1984-89 között Szlávik Lajosnál, 1989-94 között a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult, Gerzson Pál osztályában, ahol 1994-96 között posztgraduális képzésben is részt vett. 1998-tól tagja az Artus Kortárs Művészeti Stúdiónak, 2002-től vezetőségi tag. 2000-től alakrajz és festészet tanár a Magyar Iparművészeti Egyetem Szilikátipari tervező tanszékén. 1994-ben a genfi Sammuel Buffat Alapítvány 6 hónapos ösztöndíját nyerte el, 2002-ben megkapta a Palládium Alapítvány Képzőművészeti díját.


Szegedi Csaba festőművész, a tárlat kurátora, Nádor Tibor és Jász Attila

- Nádor Tibor a barátom, ezt nem hallgathatom el, ahogy azt sem, a képei miatt lett a barátom - mondta a tárlatot megnyitó Jász Attila. - Igazi polihisztor, reneszánsz alkat, senior síugró bajnok, alternatív színész, most éppen szólógitáros több zenekarban is - és hát az egyik legjobb magyar festő, hiszen ezt önök is látják. Többször nyitottam már meg kiállítását, elmondtam, amit a képeiről gondolok, legutóbb egy párizsi katalógusához írtam előszót, most ebből idézek: "Nádor Tibor a nyugalom őre. Radioaktív sugárzás, teremtés utáni csend árad a képeiből. Pislogni, moccanni és mukkanni se merünk remek művei előtt. Tiszta, lecsupaszított képterei nyugalmat árasztanak. Kopott fény-árnyék játékai látszólag ugyanazt az ismerős műteremrészletet mutatják és mégsem. Belépésre hívnak, benyitva azonban, vagyis hosszabban nézve a képet, minden megváltozik. Semmi sem az, aminek látszik. Folyton újabb és újabb terek nyílnak. Ahol a néző boldogan bolyonghat. És nyugodtan, megnyugodva tűnhet el."