Fehérváron családi ház eladó
2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Legfrissebb a fórumban

Aida musical

Pikk: Évvégi mindenjót kíván az IORO képviseletében is, Pikk :)   »  
(péntek, 16:55)

Filmek: mozi és tévé

Miklós: Nahát, a "mi" Orsink nyerte meg a Barátság mozi játékán a bérletet, gratulálok! :)   »  
(csütörtök, 21:10)

Színház és színjátszás

zoli4: No, megtöröm a csendet! Tegnap voltam 3:1 a szerelem javára előadáson. Mondjuk lehetett volna o...   »  
(szombat, 17:55)

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Ősiek tárlata

2012. május 05., 19:10 [fehervar.net] G. I.

Két Ősiben élő alkotó, Brilló Erzsébet és Farkasné Molnár Terézia alkotásaiból nyílt tárlat a Platán Galériában. Ősi Kovács Imre festőművész tanítványainak kiállítása május végéig látogatható.

Brilló Erzsébet egy kis alföldi faluban, a Szabolcs-Szatmár megyei Nyírgyulajban született, jelenleg a Veszprém megyei Ősiben él. "Régi rajongója vagyok a festészetnek és a festményeknek. Emiatt jött egy olyan pillanat az életemben, ami meghatározta a művészet iránti érdeklődésemet. 2008 nyarán léptem át az Ősi Kovács alkotóműhely küszöbén, ahol Kovács Imre festőművész nagy szeretettel fogadott. Hatalmas türelemmel és segítő szándékkal kísérte munkáimat, a festést. Eleinte grafikáztunk, és nagyjából fél év után ecsetet nyomott a kezembe. Ettől a perctől kezdve próbálkozom az ecsetvonásokkal" - mondja magáról.

Farkasné Molnár Terézia Kiskunhalason született. 2000-ben kezdett el foglalkozni a festészettel, akkor temperával dolgozott. Családja ösztönzésére mutatta meg festményeit egy hozzáértőnek, Ősi Kovács Imrének, akitől ösztönzést kapott a további munkákhoz. 2009 februárja óta az Ősi Kovács Alkotóműhelyben tanul olajjal festeni. Több egyéni és csoportos tárlaton mutatta be alkotásait, amelyek között a tájképek, csendéletek dominálnak.