Fehérváron családi ház eladó
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Legfrissebb a fórumban

Aida musical

Pikk: Évvégi mindenjót kíván az IORO képviseletében is, Pikk :)   »  
(péntek, 16:55)

Filmek: mozi és tévé

Miklós: Nahát, a "mi" Orsink nyerte meg a Barátság mozi játékán a bérletet, gratulálok! :)   »  
(csütörtök, 21:10)

Színház és színjátszás

zoli4: No, megtöröm a csendet! Tegnap voltam 3:1 a szerelem javára előadáson. Mondjuk lehetett volna o...   »  
(szombat, 17:55)

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

A tánc mindenkié

2012. május 03., 20:25 [fehervar.net] L. M.

Megkezdődött a nevezés az első Fehérvári Utcatánc versenyre, amit hét kategóriában – showtánc, break, hip-hop, electric boogie, Jacko imitátor, néptánc és Broadway casting – hirdetett meg az ART Kulturális Egyesület.

Az utolsó kategória érdekessége, hogy ott valóban válogatás folyik majd: a következő évadban bemutatandó történelmi táncshow-hoz keresnek táncosokat.

A látványosnak ígérkező eseményt június 9-én rendezik meg a Mátyás király körúton és az Alba Plaza mellett felállított színpadon, a legjobb produkciókból pedig esti gálaműsort is összeállítanak. A versenyzést időnként egy-egy táncklub bemutatkozása, illetve szórakoztató betétek szakítják meg, a kíváncsiskodók pedig egy-egy klub ingyenes óráján is részt vehetnek.

– Olyan eseményt szeretnénk létrehozni, ami kimozdít, kikapcsol és szórakoztat is egyben – mondta Pisch Norbert, az egyesület elnöke. – Hagyományt szeretnénk teremteni, olyan alkalmat, ami a táncosok országos találkozójává válhat. Ugyan már most meg tudnánk tölteni több napot a programokkal, az első évben mégis egynaposra tervezzük a rendezvényt, bízva abban, hogy az elkövetkező években még több táncstílusnak tudunk majd otthont adni.

A produkciókat neves táncművészek, többszörös Európa- és világbajnokok bírálják el. A versengés a szakmai elismerésen túl értékes nyereménykért zajlik, emellett számos különdíj is gazdára talál majd. Nevezni a verseny honlapján lehet: www.utcatanc.hu