Fehérváron családi ház eladó
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Legfrissebb a fórumban

Aida musical

Pikk: Évvégi mindenjót kíván az IORO képviseletében is, Pikk :)   »  
(péntek, 16:55)

Filmek: mozi és tévé

Miklós: Nahát, a "mi" Orsink nyerte meg a Barátság mozi játékán a bérletet, gratulálok! :)   »  
(csütörtök, 21:10)

Színház és színjátszás

zoli4: No, megtöröm a csendet! Tegnap voltam 3:1 a szerelem javára előadáson. Mondjuk lehetett volna o...   »  
(szombat, 17:55)

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Zalaegerszegi szalon

2012. március 23., 21:57 [fehervar.net] G. I.

Zalaegerszegi képzőművészek alkotásaiból nyílt kollektív tárlat az Öreghegyi Közösségi Házban. A kiállítás, ami januártól februárig Zalaegerszegen volt látható, a város képzőművészeinek kínál reprezentatív bemutatkozási lehetőséget.


Szabolcs Péter: Öreg művész

A Szabadművelődés Háza jóvoltából most Fehérváron is látható tárlatot Péntek Imre József Attila díjas-költő, a Pannon Tükör főszerkesztője ajánlotta az Öreghegyi Közösségi Ház közönségének figyelmébe, röviden felidézve a tárlat előéletét is.

A szalon előképe ugyanis az ötévente megrendezett Zalai Tárlat volt, ami a zalai képzőművészeknek kínált tendenciákat áttekintő seregszemlét. A pénzszűke azonban megtörte a folyamatot, ezért 2010 nyarán egy kisebb kör, az egerszegi művészek számára rendezett összegző fórumot a Keresztury ÁMK. Kezdeményezésük a Zalaegerszegi Szalonban öltött testet, aminek a városi hangversenyterem adott otthont. Huszonhét művész élt a megmutatkozás lehetőségével, a 69 beadott pályaművet szakértő zsűri bírálta el, két alkotó (Fischer Judit és Frimmel Gyula) munkáját díjazták, s egy kis katalógus is napvilágot látott.

Újabb ötlettől vezérelve a Szalon időpontját a magyar kultúra napjához igazították, így a második szalont idén január 22-én nyitották meg Zalaegerszegen - de a pénzszűke miatt már sem katalógusra, sem zsűrire és díjakra nem futotta. A kiállított munkákon azonban nem érződik a pénztelenség: ahogy erről a fehérvári közönség is meggyőződhet, ötletes, látványos alkotások születtek a képzőművészet több ágában is.